Online kursus til elevskoleundervisere

Hvis du underviser i elevskolen eller skal til at undervise elevskoleryttere i fremtiden, så har vi et digitalt grundkursus til dig. I kurset vil du lære, hvordan du kan facilitere aktiviteter, så eleverne oplever glæde, tryghed og mestring, mens de både leger og dyrker deres fritidsinteresse. Du vil også lære, hvordan man bedst møder børn og unge i en undervisningssammenhæng, og hvordan du kan facilitere udviklende og udfordrende læringsprocesser.

Link: Grundkursus til elevskoleundervisere

 

Online kursus om sikkerhed

For at få udbredt så meget nødvendig viden om sikkerhed i ridesporten, har vi et online sikkerhedskursus, som er tilgængeligt og relevant for alle, der færdes blandt heste. 

Kurset er opdelt i fem emner:

Link: DRF's sikkerhedskursus

 

Antibulli Ridning

Antibulli Ridning skaber stærke fællesskaber og høj trivsel på børnenes ridehold. Langt de fleste børn er glade for at tage til ridning, men trivsel i fritidslivet er ikke en selvfølge. Hvert femte barn har oplevet at blive mobbet, drillet eller holdt udenfor til deres fritidsaktivitet. For hvert tiende barn har konsekvensen været, at de måtte stoppe på holdet. 

Antibulli Ridning kombinerer erfaringer fra antimobbe- og trivselsindsatser med erfaringer fra rideverdenen og består af konkrete råd og øvelser målrettet undervisningen af de 6-12-årige. Selvom Antibulli Ridning er målrettet børn i alderen 6-12 år, vil det styrke fælleskabet og holdånden, at man benytter redskaberne til alle aldersgrupper.

Antibulli Ridning arbejder med tolerance, respekt, omsorg og mod. Vi skaber stærke børnefællesskaber, hvor der ikke er plads til mobning. 

Link: Øvelser som kan bruges i undervisningen

Link: Øvelser som styrker fællesskabet i klubben

Link: Tips og tricks til underviseren

 

Gode videoer til teoriundervisere

Link: Ryttermærke 1

Sådan får du en hest til at bakke

Sådan drejer du en hest

Sådan ser du om hjelmen passer

Sådan går du gennem en smal åbning

Sådan sidder du op

Sådan sidder du af

Sådan trækker du hesten og stopper den

 

Link: Ryttermærke 2

Sådan sætter du en hest ind i boksen

Sådan renser du hove

Sådan lægger du trensen på

Sådan lægger du sadlen på

Sådan tager du trensen af

Sådan tager du sadlen af

Sådan tager du hesten ud af boksen

Sådan tager du dækken af og på

 

Link: Ryttermærke 3

Sådan lukker du heste på fold